tag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post8102775685406409585..comments2024-03-27T20:53:53.104+01:00Comments on Kawa cynamonem pachnąca: CHLEB POLSKI Z ZIARNAMIUnknownnoreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-78479445517586508022015-03-26T22:16:29.712+01:002015-03-26T22:16:29.712+01:00Trzymam kciuki za powodzenie:) Będę wdzięczna za i...Trzymam kciuki za powodzenie:) Będę wdzięczna za info:)Monikahttps://www.blogger.com/profile/07422711571344345171noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-87618985269936897772015-03-26T13:17:57.015+01:002015-03-26T13:17:57.015+01:00witam! dziękuję bardzo za odpowiedz , wyjaśniłaś m...witam! dziękuję bardzo za odpowiedz , wyjaśniłaś mi wątpliwości i zabieram się za pieczenie-pozdrawiam!Rysiahttps://www.blogger.com/profile/07588733760819889210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-16573135998314935712015-03-26T10:02:07.365+01:002015-03-26T10:02:07.365+01:00Jeśli zakwasu nie używałaś przez pewien czas i tyl...Jeśli zakwasu nie używałaś przez pewien czas i tylko przechowywałaś w lodówce, to musisz dokarmić i poczekać do następnego dnia, zanim dodasz go do ciasta. Jeśli jednak używasz go systematycznie i codziennie dokarmiasz, trzymając w cieple np. na blacie, to nie musisz czekać. Jest on czynny. Co do drugiego pytania - przepis podany jest na dwie mniejsze formy keksowe, czyli jeśli posiadasz 100g zakwasu, to resztę składników dzielisz na pół i pieczesz jeden chlebek.Więcej o zakwasie znajdziesz w przepisie o nim http://kawa-cynamonem-pachnaca.blogspot.com/2013/07/zakwas-zytni-czyli-jak-upiec-domowy.html. Mam nadzieję, że udało mi się wyjaśnić wątpliwości i wszystko się uda. Powodzenia:)Monikahttps://www.blogger.com/profile/07422711571344345171noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-70125508879912992532015-03-25T17:49:51.700+01:002015-03-25T17:49:51.700+01:00mam pytanie i ogomny problem, jeżeli w przepisie j...mam pytanie i ogomny problem, jeżeli w przepisie jest napisane 2OOg zakwasu to wyjmuję te 200g i dodaję do wszystkich składników, czy wyciągam dokarmiam i piekę na następny dzień, i ztego dokarmionego odkładam np.3 łyżki do lodówki do następnego pieczenia? i jeszcze chcę upiec Twój chlebek a zakwasu mam 100g co wtedy zrobić?pozdrawiam i proszę o odpowiedz!Rysiahttps://www.blogger.com/profile/07588733760819889210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-81189458972438530772014-06-18T18:50:48.488+02:002014-06-18T18:50:48.488+02:00Taki domowy chlebek najlepszy <3Taki domowy chlebek najlepszy <3Magda C.http://www.brulionspadochroniarza.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-35287073570420582902014-06-13T20:57:22.957+02:002014-06-13T20:57:22.957+02:00Podziwam cię za chleby na zakwasie. Mnie się nie u...Podziwam cię za chleby na zakwasie. Mnie się nie udało go wychodować.pyrahttps://www.blogger.com/profile/05495632706023130226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-42229305743969684492014-06-13T20:26:45.282+02:002014-06-13T20:26:45.282+02:00Bardzo ładnie się upiekł, na pewno jest pyszny :)
...Bardzo ładnie się upiekł, na pewno jest pyszny :)<br />Mój mężczyzna też piecze razowca na zakwasie i w zasadzie już nie jemy innego chleba :)) A jaki zapach w całym domu...Kasiahttps://www.blogger.com/profile/08352261080277703290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-30371254490681468502014-06-13T17:25:16.046+02:002014-06-13T17:25:16.046+02:00Chlebek jak malowany :)) pyszny zapewne...
Pozdraw...Chlebek jak malowany :)) pyszny zapewne...<br />Pozdrawiam :)Olkahttps://www.blogger.com/profile/02298127330904348286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-68121152285852986702014-06-13T16:58:21.640+02:002014-06-13T16:58:21.640+02:00Podziwiam Cię za piękny wypiek :) !Podziwiam Cię za piękny wypiek :) !Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13297128325033602427noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-10710270648452785862014-06-13T16:00:10.026+02:002014-06-13T16:00:10.026+02:00mmmniam... jak pięknie wygląda.... aż szkoda jeść;...mmmniam... jak pięknie wygląda.... aż szkoda jeść;pMarcelahttps://www.blogger.com/profile/03897056388941689521noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-14731857147135039252014-06-12T22:46:19.025+02:002014-06-12T22:46:19.025+02:00Piękne chlebki : ) Takie lubię najbardziej! Piękne chlebki : ) Takie lubię najbardziej! Łucjahttps://www.blogger.com/profile/04018666982939343544noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-59175487859140018872014-06-12T22:22:25.534+02:002014-06-12T22:22:25.534+02:00dziękuję bardzo za miłe słowa:)dziękuję bardzo za miłe słowa:)Monikahttps://www.blogger.com/profile/07422711571344345171noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-45055852014050973382014-06-12T22:21:15.412+02:002014-06-12T22:21:15.412+02:00bardzo dziękuję:) aż się zaczerwieniłam:))bardzo dziękuję:) aż się zaczerwieniłam:))Monikahttps://www.blogger.com/profile/07422711571344345171noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-56928214804601214682014-06-12T22:16:34.073+02:002014-06-12T22:16:34.073+02:00Rozmarzyłam się, patrząc na ten chleb... Fantastyc...Rozmarzyłam się, patrząc na ten chleb... Fantastyczny! :)domowacukierniaewy.blox.plhttp://domowacukierniaewy.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-82871324545571429732014-06-12T21:06:50.023+02:002014-06-12T21:06:50.023+02:00Długo Cię u mnie było:( Fajnie, że jesteś znowu:))...Długo Cię u mnie było:( Fajnie, że jesteś znowu:))Monikahttps://www.blogger.com/profile/07422711571344345171noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-36105565279975292202014-06-12T20:50:03.682+02:002014-06-12T20:50:03.682+02:00jestem pod wrażeniem !jestem pod wrażeniem !lutka40http://pasjeiuspokojenia.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-36486452771946935772014-06-12T16:24:44.432+02:002014-06-12T16:24:44.432+02:00Moni, podziwiam! Na samym zakwasie, bez wspomagani...Moni, podziwiam! Na samym zakwasie, bez wspomagania drożdżami - to wyższa szkoła jazdy kulinarnej :-)Marzynia Mamciahttps://www.blogger.com/profile/09468413075210409220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-54226732587359278542014-06-12T16:17:46.850+02:002014-06-12T16:17:46.850+02:00bardzo fajny chlebek! domowy, pachnący, zawsze naj...bardzo fajny chlebek! domowy, pachnący, zawsze najlepszy:)Monikahttps://www.blogger.com/profile/11771268450673021686noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-6024540925836178042014-06-12T13:15:04.194+02:002014-06-12T13:15:04.194+02:00Bardzo lubię domowy chlebek.Ostatnio się trochę za...Bardzo lubię domowy chlebek.Ostatnio się trochę zaniedbałem i kupuję.To lenistwo przez te temperatury.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18205099798353161410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-391734853789437323.post-39534078752411988032014-06-12T12:05:05.414+02:002014-06-12T12:05:05.414+02:00nie ma jak domowy chlebek:) zjadłabym kromkę takie...nie ma jak domowy chlebek:) zjadłabym kromkę takiego świeżego chleba, może być nawet jeszcze ciepły:dAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08385146100366861537noreply@blogger.com