środa, 5 marca 2014

SURÓWKA WIOSENNA




Czasem, a właściwie prawie zawsze, rzeczy najprostsze są najlepsze. Dzisiejszy przepis taki właśnie jest. Prosty, smaczny i pozwoli zużyć wszystkie resztki warzywne zalegające w lodówce. 

SURÓWKA MIX:

  • kilka liści sałaty dębolistnej
  • 1/2 ogórka zielonego
  • 2 ogórki kiszone
  • 1/2 strąka czerwonej papryki
  • 1 pomidor
  • kilka gałązek świeżej kolendry
  • łyżka oliwy
  • sól, pieprz
Sałatę myjemy i rwiemy na niewielkie kawałki. Ogórka świeżego jak i kiszonego kroimy w pół - talarki. Paprykę pozbawiamy nasion i kroimy w niewielkie paseczki. Pomidora przekrajamy na pół i kroimy w kostkę, a gałązki kolendry drobno siekamy. Wszystko wrzucamy do miski. Dodajemy oliwę i doprawiamy solą i pieprzem.


12 komentarzy:

  1. Taka surówka musi świetnie smakować i w dodatku jest bardzo zdrowa :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdrowa, pyszna i kolorowa - nie można chcieć nic więcej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Myślę, że świetnie się ta surówka sprawdzi nie tylko do obiadu, ale również na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie takie pyszności można jeść codziennie.

    OdpowiedzUsuń
  5. Wiosennie, lekko, kolorowo i zdrowo! Idealnie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kolorowo i smacznie. Surówka bardzo apetyczna.

    OdpowiedzUsuń
  7. takie proste przepisy są najlepsze:)

    OdpowiedzUsuń
  8. wygląda pysznie :) jeśli robię sałatkę to wrzucam do niej właśnie to co zalega w lodówce :)

    OdpowiedzUsuń