Wiosna w pełni!Tak mi się spodobała ta soczysta zieleń, która z wiosną jest nierozerwalna, że postanowiłam ją przenieść na talerz i dlatego dzisiaj niezwykle delikatne roladki drobiowe ze szpinakiem.
Roladki drobiowe ze szpinakiem:
- 2 filety drobiowe
- około 100g szpinaku mrożonego
- 4 pieczarki
- 50 g czosnkowej cienkiej kiełbasy
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
Filety delikatnie roztłuc, posolić i popieprzyć, odłożyć w chłodne miejsce.
Szpinak rozmrozić, krótko przesmażyć ze świeżo rozgniecionym czosnkiem oraz pokrojoną w cienkie pół-talarki lub w drobną kostkę kiełbasą. Na osobnej patelni przesmażyć drobno pokrojone pieczarki do tzw. odparowania wody. Połączyć ze szpinakiem.
U mnie też był kurczak ze szpinakiem.
OdpowiedzUsuń