niedziela, 2 czerwca 2013

NALEŚNIKI NA ZIELONO






Zostało wam kilka słonych naleśników, których nie wykorzystaliście do np. krokietów? A może macie ochotę na ciekawą niebanalną przekąskę? Dzisiaj proponuję przekąskę, która sprawdzi się w obu przypadkach.

NALEŚNIKI NA ZIELONO:

  • 4 słone naleśniki  
  • 4 liście sałaty
  • 4 plastry szynki
  • łyżka majonezu
  • łyżka delikatnej musztardy 
Każdy naleśnik smarujemy cieniutko musztardą wymieszaną z majonezem i kładziemy na nim liść sałaty. Na wierzch kładziemy plaster szynki i zwijamy w ścisły rulon. Kroimy ruloniki w małe 3 cm kawałki,które spinamy wykałaczką i ozdabiamy kawałkiem rzodkiewki lub pomidorkiem koktajlowym.


3 komentarze:

  1. Mmmniam,uwielbiam zawijać naleśniki w co się da.

    OdpowiedzUsuń
  2. robię podobne roladki, ale z tortilla i serkiem, pomysł z majonezem i musztarda bardzo fajny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O takie to ja bardzo lubię, im więcej zielonego tym lepiej :-)

    OdpowiedzUsuń