składniki:
dla 2 osób
- 2 bułki
- 1/4 cukinii
- 1/4 bakłażana
- 1/2 strąka czerwonej papryki
- 1/4 małej cebuli
- 5 plasterków szynki konserwowej
- sól,pieprz, tymianek
- 2 jajka
- 100g sera żółtego
Składniki na farsz siekamy i podsmażamy na łyżeczce oliwy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz odrobiną tymianku. Przekładamy farsz do naszych bułkowych miseczek.Nakładamy go tylko do 2/3 wysokości! Na nałożony farsz wbijamy surowe jajko, które lekko solimy i posypujemy całość startym serem.
Wstawiamy nasze bułeczki do piekarnika nagrzanego do 180st. C na około 15 min.
P.S
Pamiętajcie, aby bułeczki miały jak najbardziej proste spody, bo w innym wypadku jajko się z nich wyleje.
O! jakie pyszne śniadanko:)
OdpowiedzUsuńNo własnie, dlaczego mnie nikt nie PODA takiego śniadanka? Zastanawiam się kiedy nadejdzie czas, gdy ja będę się walcać po sofach, a H&C mnie będzie obsługiwać...
OdpowiedzUsuń