niedziela, 14 kwietnia 2013

SZPINAKOWE JAJA W KOKILKACH



  • 200g mrożonego szpinaku
  • 100g szynki
  • 3-4 pieczarki
  • 1/2 bułki ciabatta
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • ząbek czosnku
Szpinak przesmażamy do momentu całkowitego rozmrożenia. Szynkę kroimy na cienkie niewielkie paseczki a pieczarki w kostkę. Dodajemy do szpinaku wraz z pokrojoną w drobną kostkę bułką. Napełniamy farszem kokilki na wierzch wylewając jako. Ja użyłam dwóch lekko skłóconych i posolonych jajek, ponieważ moje kokilki do największych nie należą i całe jajko zwyczajnie nie zmieściłoby się w nich. 
Wstawiamy wszystko do piekarnika nagrzanego do 175st.C i zapiekamy około 20-25 min do momentu ścięcia się jajka.


1 komentarz: