wtorek, 28 maja 2013

TOSTY INACZEJ




Czasem mamy ochotę na coś lekkiego, takiego do przegryzienia i wtedy zazwyczaj serwujemy kanapki. Ale czemu na lekkie śniadanie czy wczesną kolację nie zaproponować domowników tostów. Banalnie proste, szybkie a wyglądają i smakują całkiem, całkiem.

Tosty:

  • 6 kromek pieczywa tostowego
  • 6 plasterków szynki konserwowej
  • 6 plasterków żółtego sera
  • sól, suszone zioła
  • 3 łyżki majonezu
  • odrobina oliwy
Kromki chleba lekko rozwałkowujemy wałkiem do ciasta, po czym cieniutko smarujemy majonezem i  układamy na nich plastry szynki i sera. Zwijamy w ruloniki. Wierzch smarujemy oliwą i posypujemy solą oraz suszonymi ziołami. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 175st.C do rozpuszczenia sera i zarumienienia się, czyli około 10min.


4 komentarze:

  1. Jakie proste i eleganckie.Podoba mi się.

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł! coś nowego.. chyba sama zaraz spróbuje zrobić :)

    OdpowiedzUsuń