sobota, 11 maja 2013

WYROLOWANE NA ZIELONO czyli roladki drobiowe ze szpinakiem





Wiosna w pełni!Tak mi się spodobała ta soczysta zieleń, która z wiosną jest nierozerwalna, że postanowiłam ją przenieść na talerz i dlatego dzisiaj niezwykle delikatne roladki drobiowe ze szpinakiem.

Roladki drobiowe ze szpinakiem:

  • 2 filety drobiowe
  • około 100g szpinaku mrożonego
  • 4 pieczarki
  • 50 g czosnkowej cienkiej kiełbasy
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
Filety delikatnie roztłuc, posolić i popieprzyć, odłożyć w chłodne miejsce.
Szpinak rozmrozić, krótko przesmażyć ze świeżo rozgniecionym czosnkiem oraz pokrojoną w cienkie pół-talarki lub w drobną kostkę kiełbasą. Na osobnej patelni przesmażyć drobno pokrojone pieczarki do tzw. odparowania wody. Połączyć ze szpinakiem.
Rozbite filety cienko posmarować  przestudzonym farszem szpinakowym i zrolować. Smażymy na rozgrzanym oleju i podajemy z frytkami lub ziemniaczanymi talarkami oraz zieloną sałatą.



1 komentarz: