- 1 opakowanie rukoli
- kilka zielonych lub czarnych oliwek
- 1 mała puszka tuńczyka w kawałkach
- 1/2 puszki kukurydzy
- dwie garści makaronu (około 100gr najlepiej świderki lub kolanka)
- 2 ząbki zmiazdżonego czosnku
gustu i upodobań. Dorzucamy do sałatki, którą polewamy sosem:
- 3 łyżki octu winnego (ja użyłam winogronowego)
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz do smaku
- suszone zioła( bazylia, oregano lub gotowa mieszanka np. do sosu francuskiego)
o, dziś u nas pysznie rukolowo :)
OdpowiedzUsuńTyle dobroci mnie ominęło. No żesz ty ,najlepszą z najlepszych psiapsiółek nie poinformować o takich zmianach , a ja tu się zamartwiam........
OdpowiedzUsuńInteresujące zestawienie - makaron, rukola i tuńczyk, no no no...
OdpowiedzUsuńNaprawdę polecam.
OdpowiedzUsuń