Dzisiaj sałatka ekspres. Jej przygotowanie zajmie wam nie więcej niż 5 minut. Doskonale sprawdza się jako dodatek do wszelkich mięs pieczonych, wędliny jak i np. jajek na twardo, więc można ją doskonale wkomponować w Wielkanocne menu.
Sałatka ekspres z zieloną fasolką:
- puszka zielonej fasolki
- 1-2 ząbki czosnku
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Fasolkę odcedzamy i łączymy z majonezem oraz przeciśniętym przez praskę lub zmiażdżonym czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. I już!
Ja chętnie robię tę sałatkę jako dodatek do kotletów mielonych lub schabowych.
Ymm.. właśnie przypomnialaś mi smak dzieciństwa... :)
OdpowiedzUsuńmam nadzieję, że ten dobry smak :)
OdpowiedzUsuńPychooootka :)
OdpowiedzUsuńTeż tak uważam:)
Usuń