piątek, 23 listopada 2012

NADZIEWANE PIECZARKI



Lekka i miła przekąska czy może delikatna kolacja - jak kto woli. Na pewno danie szybkie, a i nie banalne.
Ta porcja wystarczyła dla dwóch osóbek płci pięknej, które wstały od stołu zadowolone i najedzone.

NADZIEWANE PIECZARKI:
  •   7 - 8 średnich pieczarek
  •  50 gr mozzarelli
  •  2 plastry szynki lub boczku
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
Pieczarki dokładnie myjemy i nie obierając wykręcamy trzonki., które siekamy w drobną kostkę. Napełniamy nimi kapelusze. Solimy delikatnie i pieprzymy. Na wierzchu układamy po dwa cienkie plasterki mozzarelli i po małym plasterku wędliny. Nadziane pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy w temp. 175 st. C około 15-20min. Podajemy natychmiast po upieczeniu, wcześniej posypując posiekaną natką pietruszki.






1 komentarz:

  1. Aleś Mikuś nagotował, przez ten czas, gdy mnie nie było! A brzegi pieczarek warto sobie "namaścić", to się ślicznie zrumienią :-)

    OdpowiedzUsuń