Uroczysty obiad jak na święto przystało. Ryba jak zwykle lekko podsmażona, nie za długo, bo w podeszwach niekoniecznie gustuję. A do tego? No tak dodatek powinien być jakiś... jakiś taki nie całkiem zwyczajny,powszedni. Hm... A gdyby tak brokuły? I sos czosnkowy? I wiem.Płatki migdałowe. Delikatnie uprażone.To jest to!
składniki:
- 1/2kg dzwonków łososia
- sól,
- świeżo zmielony kolorowy pieprz
- oliwa do smażenia
migdałowe brokuły:
- 1 główka brokułów (ja użyłam świeżych, ale mogą też być mrożone)
- 50 g płatków migdałowych
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany
- sól, pieprz
- 2 ząbki czosnku rozgniecionego
Brokuły polewamy przygotowanym sosem i posypujemy płatkami migdałowymi.
Pozostaje nam zapalić świece i zasiąść do rodzinnego obiadu.
Wygląda apetycznie.. ;)
OdpowiedzUsuńJessu, takiego wersalu nigdy nie robiłam, to wygląda jak Master Chefa!
OdpowiedzUsuń