środa, 27 sierpnia 2014

BRUSCHETTA Z PASTĄ Z BOBU






Pasta z bobu tak mi posmakowała, że została wykonana kilkakrotnie w różnych odsłonach. Dzisiaj proponuję bruschettę, małą przekąskę z serkiem, oliwkami i oczywiście z zieloną pastą z bobu. Kolorowo, ciekawie i co najważniejsze - pysznie.

BRUSCHETTA Z PASTĄ Z BOBU:

  • 1/2 bagietki
  • kilka łyżek pasty z bobu
  • kilka plasterków serka topionego
  • 1/2 strąka niewielkiej papryki
  • kilka czarnych oliwek
  • kilka ziaren ugotowanego bobu do dekoracji
  • 2 łyżki oliwy
Bagietkę kroimy ukośnie na niezbyt grube kromki, które smarujemy oliwą, najlepiej za pomocą pędzelka i opiekamy z obu stron na złoty kolor.
Na każdej kromce rozsmarowujemy słuszną porcję pasty z bobu, na której układamy plasterek sera topionego. Wierzch bruschetty dekorujemy paseczkiem czerwonej papryki i duetem czarnej oliwki z ziarnem bobu.




6 komentarzy:

  1. Jakże eleganckie kanapeczki, mniam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. W tym roku pierwszy raz robiłam pastę z bobu. Jest doskonała:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm wygląda bosko! Idealne na imprezę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo ale to bardzo apetyczne, nigdy w ten sposób nie wykorzystywałam jeszcze bobu

    OdpowiedzUsuń
  5. fajna propozycja na przekąskę lub śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń