O prostszą przekąskę na prawdę byłoby trudno. Figi są bardzo dekoracyjne, ale jak dla mnie tylko jako świeża przekąska. Prostota tego dania idzie w parze z doskonałym wytrawnym smakiem.
FIGI Z FETĄ:
2 porcje
- 4 figi
- 3 łyżeczki fety
- 1/2 plastra szynki szwarcwaldzkiej
Figi nacinamy na krzyż. Należy uważać, aby nie naciąć ich za głęboko.
Szynkę kroimy w drobną kostkę lub paseczki i mieszamy z serem feta. Nakładamy tak przygotowany farsz serowy za pomocą łyżeczki w nacięcia.
Podajemy natychmiast.
Ojej jakie pyszności :) Kusisz od samego rana :)
OdpowiedzUsuńwczoraj gdzieś widziałam podobny przepis, feta była zastąpiona chyba innym rodzajem sera, ale całość dla mnie super i pięknie się prezentuje
OdpowiedzUsuńCiekawe, czy w wersji bez szynki, jarskiej, też będzie smaczne...
OdpowiedzUsuńJak najbardziej możesz pominąć szynkę. Smak będzie delikatniejszy:)
UsuńPrzepiękne figi! W połączeniu z szynką - uwielbiam!
OdpowiedzUsuńNo no, przekąska pierwsza klasa:)
OdpowiedzUsuńPięknie podane i połączenie super z feta :-)
OdpowiedzUsuńelegancko i smacznie:)
OdpowiedzUsuńw prostocie siła, pięknie podane
OdpowiedzUsuńfigi są bardzo reprezentacyjne :) eleganckie danie :D
OdpowiedzUsuń