Kurczak rzecz banalna, ale i chyba bardzo lubiana. Szczególnie przez dzieci. Ja dzisiaj proponuję małe kotleciki drobiowe w płatkach migdałowych. Malutkie kąski na raz, które można podać z ryżem lub frytkami, albo z różnymi dipami jako smaczną przekąskę.
KĄSKI W MIGDAŁACH:
- 2 filety drobiowe
- 1 jajko
- 3-4 łyżki mąki
- 3-4 łyżki płatków migdałowych
- olej do smażenia
Filety drobiowe lekko rozbijamy i kroimy na małe kawałki. Panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w migdałach. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
świetne :) ja ostatnio robiłam w kokosie!
OdpowiedzUsuńwyglądają naprawdę apetycznie!
OdpowiedzUsuńtakie proste a takie pyszne ;)
OdpowiedzUsuńU la la! W MIGDAŁACH!
OdpowiedzUsuńkurczak niby banalny, ale można go niebanalnie podać!:)
OdpowiedzUsuńw migdałach jeszcze nie robiłam, musiał być pyszny:)
Pysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie kąski :-)
OdpowiedzUsuńNiby zwykły kurczak, a tak podany staje się daniem wykwintnym :)
OdpowiedzUsuńPrzepięknie podane !
OdpowiedzUsuńPrzepięknie podane !
OdpowiedzUsuńbardzo apetycznie wygląda;)
OdpowiedzUsuńTaki kurczaczek z dipami musi być przepyszny. Aż zgłodniałam na samą myśl :D
OdpowiedzUsuńTo co dzieci lubią najbardziej.Pozdrawiam Christopher
OdpowiedzUsuńTo co dzieci lubią najbardziej.Pozdrawiam Christopher
OdpowiedzUsuń