Dzisiaj proponuję rybkę i to nie byle jaką bo w towarzystwie szpinaku, czyli roladki pozytywnie zakręcone.
Filety z dorsza ze szpinakiem:
- 3 filety filety z dorsza bez skóry
- 100gr mrożonego szpinaku
- 1jajko
- mąka
- 1 ząbek czosnku
- pieprz cytrynowy
- sól
- oliwa
Możemy podawać z ryżem lub pure ziemniaczanym , ale ja proponuję podać te ciekawe roladki z carpaccio z cukinii.
Carpaccio z grillowanej cukinii:
- 1 cukinia
- sól, pieprz
- suszona bazylia
- kilka kropel oliwy
Cukinię kroimy na cieniutkie plasterki, posypujemy solą, pieprzem oraz bazylią i smażymy krótko obu stron na patelni grillowej.
Bardzo efektowny sposób na dorsza!
OdpowiedzUsuńMiłego wtorku!:-)
Cieszę się, że tu zawitałaś:)
Usuńświetne te roladki:) prezentują się znakomicie:)
OdpowiedzUsuńcieszę się:)
UsuńPodany rewelacyjnie, uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńCzyli trafiłam w gust. Super :)
UsuńDanie dla mnie, uwielbiam dorsza, szpinak. Zdrowe, lekkie super obiadek :-)
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam :)
Usuńsuper propozycje!
OdpowiedzUsuńWitam w moich progach:)
Usuń