Małe - mega kruche ciasteczka. Idealne do popołudniowej kawy.
WIEDEŃSKIE CIASTECZKA CZEKOLADOWE:
- 125g masła
- 6 łyżek cukru pudru
- 175g mąki pszennej
- 1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- 4 -5 łyżek mleka
- 80g czekolady deserowej
- 100g czekolady białej
W misce ucieramy masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dolewamy mleko i stopione 80g czekolady. Wszystko starannie ucieramy. Przekładamy masę do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki i wyciskamy niewielkie ciastka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Przy wyciskaniu ciastek zachowujemy odstępy, bo ciasteczka urosną podczas pieczenia.
Smakowicie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńFajne te ciasteczka!!
OdpowiedzUsuńciekawe ciasteczka:)
OdpowiedzUsuńSą cudowne!
OdpowiedzUsuńjakie duże ciacha!:) pychota ;)
OdpowiedzUsuńświetne ciasteczka, chętnie bym je pochrupała :)
OdpowiedzUsuńwyglądają bosko! Czasami żałuje, ze moj blog nie jest o gotowaniu, bo takie ciasteczka pewnie by do niego pasowały...:) Gratuluje i pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńChętnie bym zaobserwowała, ale niestety obwarowania komentarzy skutecznie mnie odstraszyły:(
Usuńświetne ciacha:) i jaki mają ciekawy kształt!
OdpowiedzUsuń