Rolady zawsze i wszędzie się sprawdzają. Smakują prawie każdemu, bo ilość rodzju farszu jest nieograniczona. Dzisiaj jeden z ulubionych farszów mojej rodziny.
ROLADY SCHABOWE Z GRZYBAMI:
- 6 plastrów schabu bez kości
- 300g pieczarek
- kilka suszonych prawdziwków
- 1 mała cebula
- 2 korniszony
- 1 duża marchewka
- 1/3 łodygi pora
- kilka liści selera naciowego
- sól, pieprz
- 1 liść laurowy
- 2 kulki jałowca
- 2 łyżki mąki
Grzyby suszone moczymy przez min 2godz i następnie drobno kroimy. Pieczarki obieramy i również drobno kroimy, odkładając kilka sztuk w całości. Cebulkę szatkujemy, a ogórki ścieramy na tarce.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy i przesmażamy na niej grzyby, cebulkę i korniszony. Doprawiamy solą i pieprzem.
Kotlety rozbijamy i lekko solimy. Na każdym płacie mięsa układamy porcję farszu i ciasno zwijamy, a następnie obtaczamy w mące.
Rolady z grzybami są boskie:) Ależ bym zjadła na obiad.
OdpowiedzUsuńsmakowicie:)
OdpowiedzUsuńPIĘKNIE I PYSZNIE SIĘ PREZENTUJĄ... UWIELBIAM WSZELKIE ROLADKI ;ZAPRASZAM NA KILKA MOICH WERSJI ROLADEK:POZDRAWIAM
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/search/label/Roladki%20mi%C4%99sne
Wyglądają naprawdę pysznie, jak ja lubię takie domowe mięsa, nie tylko na obiad, ale i do kanapek :)
OdpowiedzUsuńbardzo smaczne, chętnie bym dzisiaj takie zjadła na obiad:)
OdpowiedzUsuńmmm.. grzybowe roladki.. idealne!
OdpowiedzUsuńZ grzybami bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńFantastyczna rolada! Zapisuję :)
OdpowiedzUsuń