Małe chrupiące kulki o ciekawym słono - słodkim smaku. Szybkie w wykonaniu, podane w innej formie niż tradycyjny popcorn powinny zaskoczyć gości, zarówno formą jak i smakiem.
CZEKOLADOWY POPCORN:
- 3szkl uprażonego popcornu
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka masła
- 50g czekolady gorzkiej
W rondelku rozpuszczamy masło, a następnie dodajemy czekoladę i miód. Podgrzewamy mieszając, aż składniki rozpuszczą się.
Popcorn rozkładamy w formie lub naczyniu na tyle dużym, żeby powstała jedna niezbyt gruba warstwa, a następnie wylewamy na niego masę czekoladową. Wstawiamy formę do lodówki na około 15min. W tym czasie czekolada powinna ładnie zastygnąć. Wyjmujemy formę z lodówki i łamiemy popcorn na mniejsze kawałki.
Intrygujący przepis, przyznam, że nie jadłam nigdy popcornu na słodko :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńW pierwszym momencie pomyślałam "bleee"... Jednak po chwili uznałam, to może być bardzo ciekawe urozmaicenie :)
OdpowiedzUsuńFajny ten popcorn :) Jeszcze tylko dobry film i gotowe :)
OdpowiedzUsuńtakiej wersji jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuń