środa, 28 stycznia 2015

CZEKOLADOWY POPCORN






Małe chrupiące kulki o ciekawym słono - słodkim smaku. Szybkie w wykonaniu, podane w innej formie niż tradycyjny popcorn powinny zaskoczyć gości, zarówno formą jak i smakiem.

CZEKOLADOWY POPCORN:

  • 3szkl uprażonego popcornu
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka masła
  • 50g czekolady gorzkiej
W rondelku rozpuszczamy masło, a następnie dodajemy czekoladę i miód. Podgrzewamy mieszając, aż składniki rozpuszczą się.
Popcorn rozkładamy w formie lub naczyniu na tyle dużym, żeby powstała jedna niezbyt gruba warstwa, a następnie wylewamy na niego masę czekoladową. Wstawiamy formę do lodówki na około 15min. W tym czasie czekolada powinna ładnie zastygnąć. Wyjmujemy formę z lodówki i łamiemy popcorn na mniejsze kawałki.




5 komentarzy:

  1. Intrygujący przepis, przyznam, że nie jadłam nigdy popcornu na słodko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. W pierwszym momencie pomyślałam "bleee"... Jednak po chwili uznałam, to może być bardzo ciekawe urozmaicenie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny ten popcorn :) Jeszcze tylko dobry film i gotowe :)

    OdpowiedzUsuń
  4. takiej wersji jeszcze nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń