Lekko, orzeźwiająco, a co najważniejsze maksymalnie pysznie przy minimalnym czasie przygotowania.
TRUSKAWKOWY TWIST:
4 porcje
- 150ml śmietany kremówki
- 3 czubate łyżki serka mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
- 500g świeżych truskawek
Śmietanę ubijamy i pod koniec ubijania dodajemy serek i cukier puder. Dokładnie miksujemy, aby powstała aksamitna masa. Truskawki rozdrabniamy. Do pucharków wlewamy na przemian masę śmietanową i zmiksowane truskawki. Za pomocą rurki do napojów lub patyczka do szaszłyków delikatnie wyciągamy dolną masę ku górze, aby powstały esy floresy.
Deser podajemy schłodzony i przyozdobiony listkiem mięty.
Truskawki i śmietana, no nie ma chyba lepszego połączenia :) Bardzo efektowny deser, takie lato w pucharku :)
OdpowiedzUsuńNajlepsze połączenie :)
OdpowiedzUsuńpyszna truskawkowa rozpusta :)
OdpowiedzUsuńUczta smaku :)
OdpowiedzUsuń