wtorek, 16 czerwca 2015

DESER Z TRUSKAWKAMI - TRUSKAWKOWY TWIST




Lekko, orzeźwiająco, a co najważniejsze maksymalnie pysznie przy minimalnym czasie przygotowania.

TRUSKAWKOWY TWIST:
4 porcje

  • 150ml śmietany kremówki
  • 3 czubate łyżki serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 500g świeżych truskawek
Śmietanę ubijamy i pod koniec ubijania dodajemy serek i cukier puder. Dokładnie miksujemy, aby powstała aksamitna masa. Truskawki rozdrabniamy. Do pucharków wlewamy na przemian masę śmietanową i zmiksowane truskawki. Za pomocą rurki do napojów lub patyczka do szaszłyków delikatnie wyciągamy dolną masę ku górze, aby powstały esy floresy. 
Deser podajemy schłodzony i przyozdobiony listkiem mięty.




4 komentarze: