środa, 4 czerwca 2014

SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z GRILLOWANYM PSTRĄGIEM




Lubię sałatki i lubię też eksperymentować z ich składnikami. Czasem sałatka powstaje przez czysty przypadek, bo coś zostało z obiadu, bo coś zalega w lodówce. Tak właśnie było i tym razem. 

SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z GRILLOWANYM PSTRĄGIEM:

  • 6 średnich ziemniaków
  • 1 pstrąg grillowany
  • ćwiartka małej główki czerwonej kapusty
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 małej cebulki
  • sól, pieprz
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, a następnie studzimy, obieramy i kroimy w grubą kostkę. Pstrąga dzielimy na małe kawałki, a kapustę drobno szatkujemy. Wrzucamy wszystko do miski i łączymy z posiekaną drobno cebulką i posiekanym świeżym koperkiem. Dodajemy majonez i delikatnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem lekko schładzamy.


3 komentarze: