Pyszna delikatna ryba, która na talerzu gra niewątpliwie pierwsze skrzypce.
DORADA W MARYNACIE:
- 2 dorady
- 1 limonka
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2cm świeżego imbiru lub 1/4 łyżeczki mielonego
- sól
- świeża bazylia
Ryby oczyszczamy i myjemy. Delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Sos sojowy mieszamy z olejem i sokiem z połowy limonki. Tak przygotowaną marynatą nacieramy ryby . Do wnętrza wkładamy kawałki imbiru i resztę pokrojonej w plasterki limonki oraz po gałązce bazylii. Tak przygotowane ryby smażymy najlepiej na patelni grillowej lub grillu po 15 - 20min z każdej strony.
dobra rybka nie jest zła :)
OdpowiedzUsuńdokładnie, dobra rybka zawsze dobra:D pysznie wygląda
OdpowiedzUsuńoj rozmarzyłam się, pyszny obiad!!
OdpowiedzUsuńale mi smaka narobiłaś
OdpowiedzUsuńTa ryba wygląda tak aromatycznie, że chyba będę musiała się rozejrzeć za nią :)
OdpowiedzUsuńMmmmm ale pyszna rybka :))
OdpowiedzUsuńU nas dorada jest raczej niedostępna, a szkoda (jak widać...)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam dorady, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńPo prostu idealny obiad! :D
OdpowiedzUsuńmmniam! dlaczego jest tak dużo za wczesnie na obiad?;p;
OdpowiedzUsuńDorada jest przepyszna, więc domyślam się, jak wspaniale musiała smakować;)
OdpowiedzUsuńNa pewno jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńi te ziemniaczki jako towarzystwo.. omnomn.. :)
OdpowiedzUsuńPyszna rybka :) Lubię taką!
OdpowiedzUsuń