Najprostsze spaghetti jakie udało mi się przygotować i jednocześnie chyba najlepsze. A już na pewno ulubiona wersja mojego męża, który uwielbia dania z dodatkiem papryczki peperoni.
SPAGHETTI AGLIO OILO PEPERONCINO:
- 400g makaronu spaghetti
- 3 - 4 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 2 malutkie papryczki peperoni
- 1 łyżka posiekanego oregano
- 1 łyżka posiekanej bazylii
- sól, pieprz
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej posiekany czosnek i pokrojone drobno papryczki. Dodajemy posiekane zioła. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron odcedzamy, ale nie przelewamy wodą. Łączymy go z sosem z patelni, lekko mieszając. Podajemy na ogrzanych talerzach.
Pysznie przyrządzony makaron :)
OdpowiedzUsuńProste ale bardzo smaczne.
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuńProste,szybkie ,pyszne...
OdpowiedzUsuńw prostocie właśnie tkwi siła :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńPyszne! Też robiłam to spaghetti ostatnio (jeszcze z dodatkiem parmezanu) i bardzo nam smakowało!
OdpowiedzUsuńPROSTE I SMACZNE !!! FOTKI ZJAWISKOWE
OdpowiedzUsuńCoś pysznego :) Bardzo często przygotowujemy na kolację, kiedy już dzieci śpią :P
OdpowiedzUsuń