sobota, 21 czerwca 2014

SPAGHETTI AGLIO OILO PEPERONCINO




Najprostsze spaghetti jakie udało mi się przygotować i jednocześnie chyba najlepsze. A już na pewno ulubiona wersja mojego męża, który uwielbia dania z dodatkiem papryczki peperoni.

SPAGHETTI AGLIO OILO PEPERONCINO:

  • 400g makaronu spaghetti
  • 3 - 4 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 malutkie papryczki peperoni
  • 1 łyżka posiekanego oregano
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • sól, pieprz
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente. 
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej posiekany czosnek i pokrojone drobno papryczki. Dodajemy posiekane zioła. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron odcedzamy, ale nie przelewamy wodą. Łączymy go z sosem z patelni, lekko mieszając. Podajemy na ogrzanych talerzach.


9 komentarzy:

  1. w prostocie właśnie tkwi siła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne! Też robiłam to spaghetti ostatnio (jeszcze z dodatkiem parmezanu) i bardzo nam smakowało!

    OdpowiedzUsuń
  4. PROSTE I SMACZNE !!! FOTKI ZJAWISKOWE

    OdpowiedzUsuń
  5. Coś pysznego :) Bardzo często przygotowujemy na kolację, kiedy już dzieci śpią :P

    OdpowiedzUsuń