Pieczarki panierowane mogą być świetną przekąską, podaną na ciepło lub zimno. Świetnie też się sprawdzą jako lekka kolacja z surówką. Minimum pracy a maksimum pysznego smaku.
PIECZARKI PANIEROWANE:
- 200g pieczarek
- 1 jajko
- mąka pszenna
- bułka tarta
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Pieczarki obieramy pozbawiając je nóżek. Jajko roztrzepujemy widelcem, doprawiamy solą i pieprzem.
Oczyszczone kapelusze pieczarek obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Po usmażeniu układamy na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
bardzo lubię takie:D
OdpowiedzUsuńUbóstwiam - smak dziecinstwa! :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńkiedyś jadłam takie u znajomych, były pyszne!
OdpowiedzUsuńA ja przyznaję, że nie jadłam tak przygotowanych pieczarek więc w najbliższym czasie je sobie zrobię, dzięki Moniko za świetny pomysł :))
OdpowiedzUsuńświetne są:) polecam też w cieście naleśnikowym:)
OdpowiedzUsuńŚwietna przekąska :)
OdpowiedzUsuńRobię podobne :) Mniam !
OdpowiedzUsuńSą pyszne, bardzo je lubię.
OdpowiedzUsuńPieczarki panierowane umiem wytworzyć. Nigdy jednak nie będę umiała zrobić takich cudnych zdjęć :-(
OdpowiedzUsuń