Dzisiaj przepis na solidne śniadanie. Takie tosty są bardzo łatwe do przygotowania, a dadzą siłę na zmagania z zimą, która konkretnie nas zaczęła atakować. Do tego filiżanka kawy, miły uśmiech i żadne przeciwności nie będą nam straszne.
TOSTY "CORDON BLEU":
- bagietka
- 3 koktajlowe pomidorki
- 4 jajka
- 150 ml mleka
- 8 plastrów sera żółtego
- 8 plastrów gotowanej szynki
- oliwa
- sól, pieprz
Bagietkę pokroić na 16 kromek. Jajka rozkłócić z mlekiem, doprawiając solą i pieprzem. Połowę kromek z bagietki obłożyć serem i szynką. Przykryć pozostałymi kromkami. Każdą podwójną kromkę delikatnie zanurzać w masie jajecznej.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, układać kromki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z cząstkami pomidorów.
Mmm... wyborne śniadanko lub obiad :) Uwielbiam kotlety "cordon bleu", więc tosty tym bardziej by mi posmakowały :)
OdpowiedzUsuńpyszne śniadanie:D
OdpowiedzUsuńI żeby jeszcze ktoś z tym miłym uśmiechem podał pod nos :-D
OdpowiedzUsuńtakie śniadanko to ja rozumiem:)) potem można już walczyć z mrozem;)
OdpowiedzUsuńToż to iście królewskie śniadanie, ależ musi być pyszne :))
OdpowiedzUsuńno, no - rewelacja :)
OdpowiedzUsuńja robię w sandwichu:)
OdpowiedzUsuńpyszne śniadanko:D
...ale kusisz, pysznie.
OdpowiedzUsuń