Upał nie nastraja nas do długiego wystawania w kuchni. Niestety jest to czas wakacyjny i pora odwiedzin wszelakich. Rodzinnych oraz przyjacielskich. I tu niestety wymigać się nie łatwo, bo o ile domownikom można podać coś standardowego, o tyle przed gośćmi chciałoby się "błysnąć". Ale jak skrócić czas przygotowania do minimum, a atrakcyjność dania doprowadzić do maksimum? Oto moja propozycja na dziś.
MEKSYKAŃSKI CHŁODNIK Z CHILI:
- 2 długie ogórki
- 1szkl. bulionu drobiowego
- 100g koncentratu pomidorowego
- 1/2 papryczki chili
- sól, pieprz
- 50g dobrego sera zółtego
- zielone oliwki
Super pomysł i ekstra przystawka na letni grill, mega!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do Mnie:
http://simplydelicious.pl
Pozdrawiam również:) i na pewno zajrzę.
UsuńA ja w pierwszej chwili myślałam, że to arbuziki ;)
OdpowiedzUsuńA to rodzime ogórasy;)
UsuńNiezły Meksyk :)))
OdpowiedzUsuńW rzeczy samej:)
Usuńsamym wyglądem zachęca do skosztowania :)
OdpowiedzUsuńFajnie, że Ci się podoba:)
UsuńAleż to pięknie wygląda, takie małe dzieło sztuki:)Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńbardzo dziękuję:)
UsuńJaki fajny pomysł i jak pięknie podane. Na upały świetny pomysł :-) Sama bym skosztowała Meksyku :-)
OdpowiedzUsuńBajeczka! każdy wymięka, nawet jak jest to Teściowa ;-)
OdpowiedzUsuńTeściowa - no to trudna osoba ;))
Usuńświetny sposób podania:)
OdpowiedzUsuńślicznie wyszło:)
OdpowiedzUsuńcieszę się:)
Usuńo matulu, ale kochane! Super to podałaś, na każdym gościu na pewno zrobi mega wrażenie!
OdpowiedzUsuń:)
UsuńSuper !!!!!!!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńcieszę się:)))
Usuń