piątek, 11 kwietnia 2014

JAJKA FASZEROWANE MUSEM Z BURAKA I FETĄ





Kiedyś były już na blogu jajka marynowane różowe, były z zielonym farszem z awokado, to teraz przyszedł czas na jajka faszerowane różowym musem. Niebanalne połączenie okazało się doskonałe. Słodycz buraka przełamuje doskonale wyrazisty, słony smak fety. 

JAJA FASZEROWANE MUSEM Z BURAKA I FETĄ:
2 porcje

  • 2 jajka
  • 2 łyżki gotowanego, startego buraka
  • 1 łyżka fety
  • sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo, a po wystudzeniu przekrajamy je na pół i delikatnie wyjmujemy żółtko. Ugotowanego lub upieczonego buraka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Blendujemy go z łyżką fety i żółtkami, na gładki mus. W razie konieczności i osobistych upodobań doprawiamy solą i pieprzem. 
Gotowym musem faszerujemy wydrążone jajka. Ozdabiamy natką pietruszki.



7 komentarzy:

  1. woowwww świetna propozycja:) jeszcze nie widziałam takich jajeczek:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawa propozycja. połączenie buraków i fety to strzał w 10!

    OdpowiedzUsuń
  3. Super mus i jakie ładne owieczki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jakie masz sliczne podstawiki pod jajeczka! :) Super pomysl na jajka - musi byc smacznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. jak zwykle czarujesz zdjęciami !

    OdpowiedzUsuń