Kiedyś były już na blogu jajka marynowane różowe, były z zielonym farszem z awokado, to teraz przyszedł czas na jajka faszerowane różowym musem. Niebanalne połączenie okazało się doskonałe. Słodycz buraka przełamuje doskonale wyrazisty, słony smak fety.
JAJA FASZEROWANE MUSEM Z BURAKA I FETĄ:
2 porcje
- 2 jajka
- 2 łyżki gotowanego, startego buraka
- 1 łyżka fety
- sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo, a po wystudzeniu przekrajamy je na pół i delikatnie wyjmujemy żółtko. Ugotowanego lub upieczonego buraka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Blendujemy go z łyżką fety i żółtkami, na gładki mus. W razie konieczności i osobistych upodobań doprawiamy solą i pieprzem.
Gotowym musem faszerujemy wydrążone jajka. Ozdabiamy natką pietruszki.
woowwww świetna propozycja:) jeszcze nie widziałam takich jajeczek:)
OdpowiedzUsuńciekawa propozycja. połączenie buraków i fety to strzał w 10!
OdpowiedzUsuńŚwietny farsz! Pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńSuper mus i jakie ładne owieczki :)
OdpowiedzUsuńJakie masz sliczne podstawiki pod jajeczka! :) Super pomysl na jajka - musi byc smacznie! :)
OdpowiedzUsuńjak zwykle czarujesz zdjęciami !
OdpowiedzUsuńMuszę smakować wybornie :)
OdpowiedzUsuń