poniedziałek, 7 kwietnia 2014

JAJKA W SOSIE TATARSKIM Z ŁOSOSIEM




Uwielbiam łososia i staram się go przemycać w różnych potrawach. Dzisiaj jedna z moich ulubionych przekąsek, która jest też doskonałą propozycją na śniadanie wielkanocne.

JAJKA W SOSIE TATARSKIM Z ŁOSOSIEM:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 4 łyżki sosu tatarskiego
  • 1 plaster wędzonego łososia
  • rzeżucha
  • plasterki cytryny
Jajka ugotowane na twardo kroimy na połówki. Na każdej połówce jajka układamy po kawałku łososia i łyżce sosu tatarskiego. Ozdabiamy cienkim plasterkiem cytryny i kilkoma gałązkami rzeżuchy.


10 komentarzy:

  1. uwielbiam łososia, nie próbowałam jeszcze łączyć go z jajkami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepysznie wyglądają te jajka, mniam! :) Uwielbiam sos tatarski :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ojej nawet nie wiesz jak wielkiej ochoty mi na nie narobiłaś !!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak one cudnie wyglądają, fajna, prosta propozycja na Wielkanoc :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Tak, robię sama. Czasem nawet pokuszę się o własnoręczne przygotowanie majonezu:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Podaj też, proszę swój przepis na majonez. Mam teraz świetne jajka i chciałabym zrobić. Kiedyś miała swój przepis, ale już nie pamiętam. Dzięki za sos tatarski!

      Usuń
  6. prezentuje się wyśmienicie !

    OdpowiedzUsuń