Uwielbiam łososia i staram się go przemycać w różnych potrawach. Dzisiaj jedna z moich ulubionych przekąsek, która jest też doskonałą propozycją na śniadanie wielkanocne.
JAJKA W SOSIE TATARSKIM Z ŁOSOSIEM:
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 4 łyżki sosu tatarskiego
- 1 plaster wędzonego łososia
- rzeżucha
- plasterki cytryny
Jajka ugotowane na twardo kroimy na połówki. Na każdej połówce jajka układamy po kawałku łososia i łyżce sosu tatarskiego. Ozdabiamy cienkim plasterkiem cytryny i kilkoma gałązkami rzeżuchy.
uwielbiam łososia, nie próbowałam jeszcze łączyć go z jajkami :)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wyglądają te jajka, mniam! :) Uwielbiam sos tatarski :)
OdpowiedzUsuńjak elegancko:) pysznie!
OdpowiedzUsuńOjej nawet nie wiesz jak wielkiej ochoty mi na nie narobiłaś !!!!
OdpowiedzUsuńSos tatarski robisz sama?
OdpowiedzUsuńJak one cudnie wyglądają, fajna, prosta propozycja na Wielkanoc :)
OdpowiedzUsuńTak, robię sama. Czasem nawet pokuszę się o własnoręczne przygotowanie majonezu:)
OdpowiedzUsuńPodaj też, proszę swój przepis na majonez. Mam teraz świetne jajka i chciałabym zrobić. Kiedyś miała swój przepis, ale już nie pamiętam. Dzięki za sos tatarski!
UsuńMniam, muszę je zrobić :)
OdpowiedzUsuńprezentuje się wyśmienicie !
OdpowiedzUsuń