środa, 28 maja 2014

MAKARONOWA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I RUKOLĄ





Lekka sałatka, którą można potraktować jako przekąskę lub jako lekką kolację. Pomimo, że jest dość kolorowa, ja dodatkowo przygotowałam ją z trójkolorowym makaronem.

SAŁATKA Z MAKARONEM RUKOLĄ I TUŃCZYKIEM:

  • 100g grubego makaronu
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 2 garści rukoli
  • sól, pieprz
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do przestudzenia. Tuńczyka odcedzamy, rukolę myjemy i osuszamy. Do miseczki wrzucamy makaron, tuńczyka i ziarna kukurydzy. Dokładamy listki rukoli i lekko mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodatek tuńczyka sprawia, że nie ma potrzeby dodawania oliwy.


10 komentarzy: